Кой ще е първи в групата на Лига Европа Леверкузен или Цюрих?

Кой ще е първи в групата на Лига Европа Леверкузен или Цюрих ще видим днес, след приключването на мачовете от група А на Лига Европа.

Това са завършващите мачове в групите на Лига Европа, където ще се определи кой на кое място ще застане и кой ще продължи напред. По принцип продължават първите два отбора, но всеки се бори за първото място, тъй като дава по-лесен противник в следващия кръг на турнира.

Ще разгледаме мача от група А на тази лига. Това е първата група, където е и отбора на българския шампион по футбол – Лудогорец. Отборите в групата са следните:

    • Байер Леверкузен
    • Цюрих Лудогорец
    • Аек Ларнака
    • Лудогорец Разград

Нека видим първо класирането по точки. Байер Леверкузен 9 точки, голова разлика три положителна. Цюрих 9 точки голова разлика 2 гола положителна. Лудогорец с две точки и АЕК Ларнака също две точки, като българския и кипърския тийм няма да продължат напред в турнира, но ще се борят за третото място.

Байер Леверкузен ще се опита да вземе трите точки в този мач, да запази първата си позиция в групата. В същото време Цюрих също има шансове да завърши първи, защото говорим само за един гол разлика между Байер Леверкузен и Цюрих. Двата отбора предполагаме ще се опитват да вкарват повече голове, не само да победят но и да вкарват голове за голова разлика. Прогнозата ни е Цюрих да победи, като коефициент се движи около 1.70, а Палмсбет предлагат 1.80 коефициент за победа на домакина. В Ефбет коефициента е 1.85 за Цюрих.