Кога да очакваме рестарт на шампионатите по футбол Май 2020?

футбол рестарт

Както знаете, в предвид от обстоятелствата в момента почти всички видове спортове са преустановени временно. Някой са отложени. а други тази година може би няма да се състоят и се очакват през 2021, дори и 2022 година.

Тук ще ви запозная с нещата които съм научил от информация от интернет и ще ви разкажа за това, което според различни медии ни очаква тази година, като спортни събития. Основно ще говорим за футболните мачове. Кога ще започнат сезоните или по-точно кога ще се рестартират футболните мачове?

Ще започнем с българската лига – А професионална футболна група или А професионална футболна лига, като се очаква отборите да започна тренировка през Май месец тази година. За България се очаква футболните срещи да започнат на 5-ти или 12-ти Юни 2020 година, като шампионата следва да бъде съкратен като брой мачове. В плейофната фаза на шампионата се очаква броя на мачовете да бъде намален от 10 на 5, според последни данни. Това е само предложение, но какво ще се случи ще видим малко по-нататък, когато вече е ясно и кога ще започнат шампионатите и в какъв вид точно ще се играят оставащите кръгове. 

Има информация, че новия шампионат по футбол за 2020- 2021 по футбол в България ще стартира Юли месец 2020 година. Още този уикенд 9-10 Май 2020 ще се изиграе футболната среща между Локомотив Пловдив и Левски, като тя ще бъде виртуално изиграна, с ФИФА 20 Ултмиейт. Първо домакин ще бъде Локомотив Пловдив, а след това Левски и ще се играят 3 от 5 победи, като Локомотив Пловдив ще бъде представен чрез Илко Пиргов а Левски ще представи Симеон Славчев. 

 • България – евентуален старт на Шампионата в А група 5-12 юни 2020

Другите шампионати по футбол в Европа стартират по различно време, като някои от тях евентуално ще стартират другата година.  Англия се очаква да стартира през месец Юни 2020 година, Немската Бундеслига се очаква да стартира още този месец през Май 2020, като Франция евентуално се говори за месец Септември 2020 или може и този сезон мачовете да не се играят в Лига 1 и Лига 2 на Франция, а да започнат направо новия сезон другата година.

 •  Англия Висша лига –  евентуално старт на шампионата може да се очаква на 8 Юни, като мачовете ще бъдат пред затворени врати (без публика). 
 •  Англия Чемпиъншип – Тук се правят планове за завършване на сезона, но дори и сезона да не завърши за Англия Чемпиъншип  се планира поне плейофите да се изиграят тази година.
 • Италия серия А футбол –  в тази лига има предположение че шампионатът може да започне Юни месец или по-точно между 27 Май и втори Юни, като преди това отборите могат да започнат  тренировка около 18 май 2020 година
 • Испания Примера дивизион –  за тази лига се очаква рестарт на шампионата Юни месец, но все още не е ясно точната дата.
 •  Полша Висша лига футбол – Полша заявява, че възнамерява да рестартира мачовете на 29 Май и да завърши сезона до 19 Юли тази година.
 • В Дания по последна информация очакват да възобновят своята Висша лига по футбол в края на месец Май 2020 година
 • Австрия Висша лига по футбол – За футболната лига на  Австрия се говори за рестарт на шампионата към края на Май тази година
 •  Руската Висша лига по футбол  ще възобнови футболните срещи по първоначални данни около 28 Юни 2020 година.
 • По данни от интернет засега Китай не възнамерява тази година да възобнови шампионата по футбол, както те казват три пъти не, не на футболни мачове при затворени врати, не за съкратен шампионат и не е на някакви допълнителни мерки за сигурност, а просто а за тях най-вероятно шампионатът ще започне през 2021 година  и тази година няма да се играят мачове.  Все пак предстои да видим какво ще решат от Китайската футболна централа във връзка с футболните мачове в тяхната държава след време и дали всички те ще бъдат отложени за 2021 година. 
 • Mls лигата в Щатите ще започна тренировки през Май месец тази година, като тези тренировки ще бъдат индивидуални, а за старт на шампионата по Mls се говори за месец Юни 2020 година.
 • Френските Лига 1 и Лига 2 по футбол няма да подновят шампионата, като за футбол изобщо във Франция се говори за след месец Септември 2020 година. Вероятно Френския шампионат по футбол ще приключи така, а след Септември 2020 може да очакваме вече Лига 1 и Лига 2 да започне с новия шампионат. 
 • Холандия футбол –  в Холандия футболните първенства приключват така и няма да бъде излъчен победител, като в същото време няма да има и изпадащи отбори.  
Изпозлвани са материали от goalprofit