Голове под над, голмайстор и точен резултат

Залози на голове

Залогът на голове е един от най-лесните за разбиране и несъмнено един от най-играните. Залагащите на него, най-често са запознати с детайли, които им помагат в избора им на точния залог. Един от детайлите е класата на двата отбора. Ако класата на съперниците се различава с много, то това е предпоставка за повече голове. Ако класата на двата отбора е идентична, очаква се по-борбен мач, с по-малко положения и повече единоборства. Друг от детайлите е типът на надпреварата. Дали ще бъде такъв, че и един гол да оказва голямо влияние върху крайния изход или ще бъде мач, който се играе на неутрален терен и не се гледа правилото за голове на чужд терен при формиране на победителя.

golovete

Два са по-известните залози, свързани с общия брой отбелязани голове. Това са под и над 2.5 гола. Първият въпрос, възникващ в главите на тепърва прохождащите в залозите, е именно – как може да има два гола и половина? Отговорът е прост. Числото е поделено на половинки, за да знаем, че когато то е 2.5, под 2.5 означава да има под 3 гола (изключваме 3), а над 2.5 гола са всички голове, които са повече от 3 (включително). Залозите могат да са над 0.5 гола на полувреме, над 3.5 гола и всякакви други разновидности, но ще се спрем на най-известния и още един не толкова типичен.

Над 2.5 гола – 3 или повече гола за мача – залогът е печелиш; 1 или 2 гола – губещ;

Под 2.5 гола – 3 или повече гола за мача – залогът е губещ; 1 или 2 гола – печеливш.

 

Другият по-авантюристичен и нетипичен залог, който бива често игран, заради по-високия коефициент е 6+ гола (или познат още като Над 5.5). Коефициентите за този залог, доста често са много по-високи, поради единствената причина, че рядко отборите си вкарват по 6 или повече гола.

Голмайстор

Залозите за голмайстор се делят на няколко вида.

  • Дългосрочен голмайстор – възможни са дългосрочни залози, които касаят голмайсторите на турнир или първенство. Въпросните залози могат да бъдат направени в началото на сезона, след като се преценят правилно фаворитите за приза. На Мондиал 2018 примерно, коефициентите за голмайстор почваха от 10 нагоре, a грабналият приза Хари Кейн (с 6 гола), зарадва заложилите на него с 13 коефициент. Други претенденти, като Луиз Суарез и Ромелу Лукаку, бяха с още по-висок коефициент – 21 и 17.

  • Голмайстор в определен мач – алтернатива е и залогът за голмайстор в определен мач. Нападателите и играчите в офанзивния вал на един отбор имат по-нисък коефициент, заради по-големия им шанс да вкарат, докато защитниците имат по-висок, защото вкарват по-рядко.

  • Голмайстор в определен интервал от мач – Коефициентът може да бъде повишен с усложняване на залога, като вместо да се залага на голмайстор по всяко време на мача, залогът може да се направи за гол в точно определен интервал от мача. Най-често мачът бива разделен на две – първо и второ полувреме, както и на интервали от по 10 минути, където коефициентите са по-високи.

Точен резултат

Залогът на точен резултат е по-рисков, с оглед на възможностите по които може да протече мача. Няма как да сме сигурни, че мачът ще излезе, докато съдията не свири последния съдийски сигнал, но за сметка на това, залогът ни може да е грешен, още в първите минути на мача.

По-рисковият залог носи и по-големи коефициенти.

Ако вземем съвсем случайна среща – Нюкасъл-Челси, можем да забележим, че коефициентът за нулево равенство е 11. Тъй като Челси е фаворит в срещата, победа с 1 гол за “сините” намалява коефициента на 7.50, а с 2 гола (0:2) го прави 8. Равенство пък 4-4 изстрелва коефициента в Космоса и той става 501.