Мобилни залагания – Да или Не?

Какви са предимствата на мобилните спортни залагания в сравнение със залаганията на настолен компютър, защо да залагате на мобилното си устройство и какви са недостатъците? Кои букмейкъри имат най-добрата мобилна версия или мобилно приложение за залагания? Всички тези отговори ще намерите в тази статия.

mobile-bets

На първо място, очевидното предимство на мобилното залагане е, че можете да заложите в движение и затова никога няма да пропуснете любимата си игра. Можете да направите залози лесно, където и да се намирате, което е огромно предимство. Тези дни хората очакват да могат да правят всичко чрез своите смартфони, а залаганията също са част от това. Тъй като това е една от най-динамичните и иновативни индустрии в света, много букмейкъри възприемат предизвикателството да правят иновации и да развиват мобилните залагания в полза на играчите с различна степен на успех.

Мобилна версия на Уебсайт или приложение за устройства Android / iPhone?

Има голяма разлика между букмейкърите, когато осъществявате достъп до техните уебсайтове чрез уеб браузъра. Някои букмейкъри просто не се интересуват и ще ви покажат десктоп версията на техния сайт, с изключение на това, че е на много малък екран и това ще са букмейкърите, които са пропуснали мобилната лодка и продължават да правят това, което винаги са правили, без да помислят за новите технологии в света на залозите. Други букмейкъри минават през дълъг път, за да направят уебсайтовете си достъпни за мобилни устройства, и това са предимно Bet365 и Betfair, докато някои дори предлагат мобилно приложение, като например 1xBet букмейкъра. Обикновено това са букмейкърите, които прекалено бързо осъзнаха ползата от залаганията за мобилни устройства, тъй като стандартът днес е да се избегне използването на самостоятелно приложение и вместо това сайтът да се държи като приложение.

Ако букмейкърът не е приспособил уебсайта за мобилна употреба – а това трябва да значи че е без мобилна версия – тогава букмейкърът не е подходящ за мобилни залагания. Просто ще бъде твърде трудно да използвате уебсайта, когато елементите на екрана са твърде малки и не са адаптирани за кликване, а само за работа на настолни компютри или лаптопи. Същото важи и за букмейкърите, които ви принуждават да инсталирате приложение, особено ако има значителни несъответствия между потребителското изживяване на работния плот и мобилния телефон.

Мобилни бонуси за залагане

Някои букмейкъри все още дават специални депозит бонуси за мобилни залагания или за залози на живо, но днес това е рядкост. Повечето букмейкъри вече не правят разлика между настолни залагания и мобилни залагания, тъй като се очаква да посетите сайта от вашия смартфон. Но все пак можете да намерите букмейкър, който иска да ви даде специален стимул да изпробвате мобилно залагане или да свалите и изпорбвате мобилното му приложение.

Какво трябва да има един добър мобилен букмейкър?

Всички функции трябва да са достъпни, когато посещавате сайта чрез вашия смартфон, а това означава, че екипът трябва да създаде изцяло нова версия на целия сайт. Вие виждате това, когато посещавате букмейкъри като Bet365 и Betfair, тъй като разработчиците намериха начин да създадат нова версия на уебсайта за мобилна употреба, с всички мобилни UX стандарти, които се използват и на места. Навигацията, залаганията и всичко останало трябва да се прави без усилие и не е нужно да казвате, че понякога трябва да задържате и мащабирате. Трябва да е без усилие.

Предимства на мобилното залагане

Залагайте, където и да сте, по всяко време на деня. Най-голямото предимство на залаганията за мобилни устройства е да залагате в ситуации, в които не можете да имате достъп до настолен компютър или лаптоп, дори таблет, като например, когато играете на игра. Ако имате телефон с вас, можете да направите залог на мобилния си телефон, докато гледате тази игра на живо. Също така е възможно да се поставят залози в много ситуации, в които това не е задължително да бъде социално прието да се прави, като например в колеж, на бизнес среща, в автобус или други места. Винаги можете да направите залог само като докоснете екрана няколко пъти и сте готови.

Недостатъци на мобилните залагания

Самите мобилни залагания не винаги имат недостатъци, но използването на мобилни устройства като цяло може да е малък проблем, тъй като отваряте много различни уебсайтове, когато възнамерявате да направите залог. Статистика, видео, доклади, новини. Понякога екранът е твърде малък, за да се покаже всичко, което искате да направите. Това определено ще ви затрудни малко да се справи с всичко това. Ако правите по-обширно проучване за вашите залози и ще обработвате много статистическа информация, тогава може да искате да използвате десктоп вместо мобилна версия или мобилна апликация, за да можете да работите с много различни раздели в браузъра си и да имате достъп до данните, каквито и да са те. Някои от тези задачи са много сложни за извършване на вашия телефон, така че всеки път, когато се наложи да анализирате много информация, просто използвайте работния плот.

Най-добри мобилни букмейкъри днес

Bet365 и Betfair са най-добрите букмейкъри в света, когато става въпрос за мобилни залагания. Опитът за мобилни залагания е превъзходен и в двата случая, тъй като имате достъп до всички функции, като Cash Out, Combo Bonus, Acca Insurance, както и мобилни сигнали, когато някоя спортна среща има резултати, и много други неща, които ще откриете само когато се регистрирате и започнете да залагате на вашия смартфон или таблет.